Boorplatform en Nijlpaard eyecatchers van het Havenfestival

Het boorplatform Paragon C 463 wordt één van de belangrijkste publiekstrekkers van het Havenfestival IJmond. Belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de indrukwekkende installatie in de Vissershaven.

Bij het boorplatform komt ook het hoofdpodium te staan. Daar kruipt de bekende zanger/acteur Martijn Fischer zaterdagavond in de huid van André Hazes. Ook Lange Frans, bekend van de hits ‘Het land van’ (met Baas B) en ‘Zing voor me’ (met Thé Lau) en ‘Lekkerding’ (met John West), komt naar IJmuiden.

Verder zijn er veel optredens van lokale artiesten. Naast het hoofdpodium is er een Young Talent Stage voor jong aanstormend artistiek talent, een podium in Ymuiden Stores en een podium op het culinaire plein met lokale (vis)restaurants en cateraars.

In het water liggen diverse bijzondere schepen, waaronder het stoomschip Elvin. De Koninklijke Marine komt met de nieuwe sleepboot Noordzee naar IJmuiden. Samen met de Vletterlieden, het Loodswezen en Port Towage Amsterdam verzorgen zij gratis rondvaarten door de haven. De reusachtige grijper van Overslagbedrijf Amsterdam, het Nijlpaard, keert ook terug in IJmuiden. De schepen waarvan de komst is bevestigd zijn te vinden op www.havenfestivalijmond.nl/nautisch.

De gemeente Velsen geeft samen met de organisatie invulling aan het thema IJmuiden Rauw aan Zee. De hoofdingang bestaat uit zeecontainers en er komt een speciaal Rauw aan Zee-strandje bij het culinaire plein. Daar worden gratis ansichtkaarten met de winnende foto’s van de fotowedstrijd uitgedeeld.

Het evenementenbureau Levensgenieters is aangetrokken als nieuwe producent van het festival. Los van deze professionele ondersteuning wordt het evenement door vrijwilligers georganiseerd. Zij krijgen hulp van studenten van het Nova College.

Nieuws archief

07 juli 2017 - Winnaars fotowedstrijd in het zonnetje gezet
20 juni 2017 - Duizenden foto's op Facebook
18 juni 2017 - Havenfestival maakt comeback met veel hoogtepunten
06 juni 2017 - De belangrijkste informatie op een rij!
31 mei 2017 - Film 'Zicht op water' vier keer te zien op Havenfestival
23 mei 2017 - Rondleidingen op boorplatform Paragon C463
03 mei 2017 - Stem via Facebook op jouw favoriete foto!
24 april 2017 - Boorplatform en Nijlpaard eyecatchers van het Havenfestival
05 april 2017 - Havenfestival organiseert fotowedstrijd
14 maart 2017 - Havenfestival dit jaar op 17 en 18 juni
14 maart 2017 - Professioneel, betrokken en vernieuwend
14 maart 2017 - Festival met duidelijk profiel
14 maart 2017 - Jakob Klompien nieuwe voorzitter

Contact

Stichting Havenfestival IJmuiden

Postbus 290 1970 AG IJmuiden info@havenfestivalijmond.nl

Productie

Levensgenieters productie@havenfestivalijmond.nl

Pers

Friso Huizinga Communicatie communicatie@havenfestivalijmond.nl